Mobilní laserové skenování: Z+F FlexScan 22 přináší revoluci v přesnosti a kvalitě dat

Mobilní laserové skenování se stalo nepostradatelným nástrojem v mnoha průmyslových odvětvích díky své schopnosti rychle a přesně zachytit trojrozměrná data v různých prostředích. Systém Z+F FlexScan 22 od společnosti Zoller + Fröhlich představuje špičku v této technologii, kombinující výhody statických skenů s efektivitou mobilních řešení.

Integrace s Z+F Imager 5016A: Dokonalá kombinace přesnosti a efektivity

Jedním z hlavních aspektů, který odlišuje Z+F FlexScan 22 od ostatních mobilních skenerů, je integrace se stacionárním skenerem Z+F Imager 5016A. Tento pokročilý skener umožňuje dosáhnout výjimečné přesnosti až 2,5 mm v SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) výsledcích. Technologie SLAM umožňuje skeneru lokalizovat se a mapovat prostředí v reálném čase, což je klíčové pro efektivní a rychlé skenování rozsáhlých oblastí.

Technické specifikace Z+F Imager 5016A

  • Maximální dosah: až 360 m
  • Míra měření: více než 1 milion bodů za sekundu
  • Zorné pole: 360° x 320°
  • Integrovaný HDR fotoaparát: rychlé zachycení barevných informací
  • Ochranná třída: IP 54, odolnost proti stříkající vodě a prachu
  • Provozní teplota: -10 °C až +45 °C

Univerzální použití a flexibilita

Z+F FlexScan 22 je vybaven univerzálním montážním systémem, který umožňuje snadné připevnění na různé podpůrné systémy, včetně batohů, stativových vozíků, pevných stativů a robotů. Díky systému Quick Mount je možné rychle a snadno přepínat mezi těmito podpůrnými systémy, což výrazně zvyšuje flexibilitu a efektivitu při práci v terénu.

Možnosti montáže

  • Batohová konfigurace: ideální pro mobilní mapování
  • Stativová konfigurace: vhodná pro statické skenování
  • Montáž na roboty: pro automatizované skenování v průmyslových aplikacích

Pokročilý kamerový systém a zpracování dat

Systém FlexScan 22 je vybaven panoramatickou kamerou, která umožňuje barevné mapování mobilních skenovacích dat. Tento systém také umožňuje synchronizaci statických a mobilních dat na interním pevném disku a na vyměnitelných médiích pro zálohování a zpracování. Tato integrace zajišťuje bezpečné uložení a snadný přístup k nasbíraným datům pro další analýzu.

Efektivita a přizpůsobitelnost projektu

Jedním z klíčových přínosů systému FlexScan 22 je jeho schopnost přizpůsobit se specifickým požadavkům každého projektu. Tento projektově adaptivní přístup umožňuje optimalizovat čas a zdroje, což vede ke snížení nákladů a zvýšení konkurenceschopnosti firem a skenovacích kanceláří.

Aplikace v různých odvětvích

Z+F FlexScan 22 je vhodný pro širokou škálu aplikací v různých průmyslových odvětvích:

  • Stavebnictví (AEC): přesné 3D modely pro plánování a výstavbu
  • Facility management: efektivní správa budov a infrastruktury
  • Průmyslové procesy: kontrola a optimalizace výrobních linek
  • Dokumentace kulturního dědictví: ochrana a zachování historických památek
  • Forenzní analýzy: detailní rekonstrukce míst činu

Budoucí trendy a tržní požadavky

Trh se stále více zaměřuje na získávání co největšího množství dat s nejvyššími možnými detaily a přesností. Systémy jako Z+F FlexScan 22, které kombinují vysokou přesnost s efektivitou mobilního skenování, budou hrát klíčovou roli v naplňování těchto požadavků.

Kontaktujte nás

Pokud máte zájem o více informací, cenovou nabídku nebo prezentaci systému Z+F FlexScan 22, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře. Rádi Vám poskytneme veškeré potřebné informace a ukážeme, jak může tato technologie přinést hodnotu Vašemu podnikání.