Volumetrická skenování materiálových objemů a sledování zásob – Carlson FiX1

Carlson FiX1 je nově uvedený skener fixní instalace, který byl navržen s cílem automatizovat měření objemů a sledování zásob. Zde je několik hlavních bodů ohledně uvedení skeneru na trh a jeho praktického využití:

Uvedení na trh:

Carlson Software uvedl skener FiX1 pro měření objemů a sledování zásob na trh dne 27. dubna 2020. Tento skener byl vyvinut jako stálá instalace, což umožňuje automatizované dodávání dat o objemech bez potřeby personálu a dalších měřicích nástrojů na místě.

Praktické využití:

  • Měření zásob: FiX1 je ideální pro měření materiálových objemů ve skladech soli, materiálových dómech a nad drtiči, kde může být nasazen k poskytování objemů materiálu na vyžádání nebo automaticky.
  • Volumetrické skenování: FiX1 je schopen provádět volumetrická skenování kdykoliv, a to obvykle ve skladech, blízko hromad materiálu nebo v silo pro silniční sůl, čímž poskytuje jednoduchý, přesný a efektivní způsob automatizace výpočtů.
  • Vícehromadové skenování: FiX1 také nabízí nové možnosti skenování více hromad a konfigurační možnosti v oblastech s více systémy FiX1.

Hodnota pro uživatele:

  • Automatizace: Carlson FiX1 nabízí jednoduchou a automatizovanou metodu měření objemů zásob bez nutnosti manuálního měření, což ušetří čas a sníží možnost chyb při měření.
  • Přesnost: Díky technologii LiDAR je FiX1 schopen poskytnout přesná měření objemů, což umožňuje uživatelům získat spolehlivá data pro lepší řízení zásob a rozhodování.
  • Pohodlí a přístupnost: Skenovaná data lze snadno získat manuálně přes PC nebo chytrý telefon, a dokonce je možné automaticky zasílat výkazy o objemech na seznam osob e-mailem.

Skener Carlson FiX1 představuje významný krok směrem k automatizaci a přesnosti měření objemů v různých průmyslových aplikacích, což uživatelům nabízí hodnotu ve formě úspory času, snížení nákladů a zlepšení přesnosti dat.