Dynamické monitorování strukturální pevnosti s vysoce přesnými GPS / GNSS technologiemi

V Soulu, hlavním městě Koreje, používá vláda nejnovější technologické pokroky k zajištění veřejné bezpečnosti. Automobilové i pěší mosty jsou monitorovány vysoce přesnými GPS/GNSS přijímači, které detekují i nejmenší posuny v pozici a poskytují inženýrům data pro lepší pochopení posunů velkých struktur během bouří nebo při těžkém zatížení.

Technické výhody GNSS přijímačů Septentrio

  1. Milimetrová RTK přesnost: GNSS přijímače AsteRx SB ProConnect dosahují vysoké přesnosti v reálném čase.
  2. Vysoká frekvence výstupu dat: Data jsou odesílána s frekvencí 20 Hz, což umožňuje sledování i nejmenších posunů.
  3. AIM+ technologie: Anti-jamming a anti-spoofing technologie zajišťují odolnost proti rušičkám a podvrhům signálů.

Praktické použití v Soulu

  • Sledování mostů: GNSS přijímače byly instalovány na mostech, kde se očekávaly největší posuny. Při přejezdu dvou 40tunových nákladních vozů byl potvrzen vertikální posun 7 až 9 cm.
  • Systémy varování: Na základě naměřených dat byly nastaveny prahové hodnoty pro systémy varování a alarmů, což umožňuje včasnou údržbu a zásahy.

Citace z praxe

„Ve všech lokalitách, kde byly instalovány přijímače Septentrio, dosahují vynikajících provozních výsledků včetně vysoké kvality dat a snadného nastavení a správy prostřednictvím webového GUI a softwarových nástrojů.“ Jipyong Space

Závěr

Použití GNSS technologie od společnosti Septentrio v Soulu přináší významné zlepšení v monitorování a zajišťování bezpečnosti mostů. Tato případová studie ukazuje, jak moderní technologie mohou přispět k ochraně infrastrukturních objektů a zvýšit veřejnou bezpečnost.

Kontaktujte nás

Máte-li zájem o doporučení vhodného GNSS přijímače pro vaše specifické potřeby, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím našeho webového formuláře nebo telefonicky. Náš tým odborníků je připraven vám pomoci vybrat ten nejvhodnější produkt.