3D mapovací systém ROBIN pomáhá mapovat venkovské oblasti v Británii pro vysokorychlostní internet

Dodavatel širokopásmového připojení, společnost Gigaclear, investovala do mobilního mapového systému ROBIN od společnosti 3D Laser Mapping pro mapování odlehlých lokalit ve Velké Británii pro zavedení rychlého internetu.

Mnoho venkovských oblastí trpí nedostatečnou vysokorychlostní konektivitou a mnoho provozovatelů sítí se zaměřuje spíše na městské oblasti, kde se nachází nejvíce zákazníků. Společnost Gigaclear byla založena v roce 2010 a pomáhá zavádět vysokorychlostní internet právě na venkov.

Součástí procesu počátečního plánování pokládky kabeláže s optickými vlákny je zjištění rozdílu mezi tvrdou a měkkou půdou, aby se naplánovala nejúčinnější trasa pro vedení sítě. Vzhledem k tomu, že projekty společnosti Gigaclear rostly ve velikosti a objemu, již nebylo možné provést toto ručně, takže bylo rozhodnuto, že je třeba investovat do 3D mobilního mapovacího systému na bázi Lidaru (laserového skeneru) a GNSS.

Po několika zkušebních projektech byl vybrán mobilní mapovací systém ROBIN + PANORAMIC pro schopnost shromažďovat vysoce přesná 3D data. Panoramatická kamera by umožňuje obarvit naskenované mračno bodů, které je použito k položení nad základní mapu, aby bylo možné zjisti rozdíly v terénu. 3D mapovací systém ROBIN také pomáhá přesně vypočítat, kolik kabeláže je zapotřebí pro každý jednotlivý projekt.

„Použitím našeho nového mobilního laserového systému ROBIN + PANORAMIC nám umožní posunout kvalitu našich projektů na další úroveň. Umožňuje nám lepší rozhodování přímo v kanceláři, což zaručuje, že navrhovaný plán je realizovatelný a nákladově efektivní. Plánujeme rozšířit využívání mobilní Lidar technologie co nejvíce, abychom mohli nabídnout vysokorychlostní internetové připojení venkovským oblastem ještě rychleji a efektivněji“ – říká Ben Taylor, projektový vedoucí společnosti Gigaclear